SEO – Zoekmachine Optimalisatie

Het positioneren van een bedrijf of merk in een zoekmachine is complexe materie. Het proces van optimalisatie voor topposities in zoekmachines, wordt SEO (zoekmachine optimalisatie) genoemd . Het vereist een mix van technische optimalisatie, expertise op gebied van taal en uitvoerig marktonderzoek.

Een betere vindbaarheid in de organische zoekresultaten zal leiden tot meer en kwalitatief beter zoekverkeer naar uw website. Aangezien 98% van de gebruikers enkel de zoekresultaten op de eerste pagina van Google bekijkt is de vindbaarheid van uw website in de top 10 voor relevante zoekwoorden een absolute must. Als u daarbij optelt dat advertenties, plattegrond en afbeeldingen de organische resultaten nog verder naar beneden duwen is vaak een top 5 of top 3 positie de enige plek die zichtbaarheid garandeert.

SEO bestaat uit drie onderdelen:

  • Techniek van de website: Hoe toegankelijk is uw website voor de zoekmachine?
  • Inhoud van de website: Bevat uw website relevante zoekwoorden op strategische posities?
  • Links van andere websites naar die uw website: Heeft u de juiste links naar de juiste pagina?

Onze zoekmachine optimalisatie experts helpen u graag bij het technisch optimaliseren van uw website. De inhoud van uw website wordt volledig toegankelijk gemaakt. Wij nemen u het onderzoek naar geschikte zoekwoorden uit handen en integreren dit desgewenst op uw website. Natuurlijk blijft de klantervaring voorop staan: begrijpen zij de informatie die op uw website staat en zet deze informatie tot handelen aan?

De links van andere websites naar uw website bepalen in grote mate uw positie in de zoekmachines. Activiteiten die aansturen op het verbeteren van uw linkprofiel én uw vindbaarheid in de zoekmachine wordt Linkbuilding genoemd. Het analyseren van de externe linkstructuur van uw website en concurrenten is strategisch van groot belang om beter vindbaar te zijn dan uw concurrenten.